3 augusti 2019
12:40

Bik Sportklubb

Referat: Djurgårdens IF - Bik Sportklubb

I den tredje och avslutande gruppspelsmatchen i Stockholm Football Cup väntade trevliga Bik Sportklubb från Härnösand som till vardags spelar i F17 SM mellersta norrland. Lite av en måstematch för båda lagen då vinst skulle innebära A-slutspel och semifinal för vår del samtidigt som Bik jagade sin första seger efter att ha haft lite av stolpe ut så här långt i turneringen och förlorat sina båda inledande matcher.

Det blev också en lite trevande inledning från båda lagen och även om vi har ett visst spelövertag så saknar vi den rörelse, kreativitet och aggressivitet som krävs. Frida, Edda och India har vars ett vasst skott som går strax över ribban, men så många fler riktiga målchanser blir det inte i första halvlek. Motståndarna börjar vinna fler och fler bollar och känns lite hungrigare än vi. Det blir också Bik Sportklubb som tar ledningen när de påpassligt utnyttjar en miss i kommunikationen mellan Stina i målet och backlinjen i andra halvleks inledning. Vi svarar med att lyfta upp laget och lyckas hålla bollen på motståndarnas planhalva och får ett par fina hörnor där Vanna kvitterar till 1-1 i efterspelet till hörna nummer två. Vi fortsätter att pressa på men skapar bara några få riktiga chanser och matchen slutar oavgjort, vilket innebär att vi slutar grupptvåa (1 vinst, 2 oavgjorda). Nu laddar vi om och fokuserar på morgondagens B-slutspel där våra finska vänner från Esbo väntar igen.